Kerstgastendagen 2016 – Een plek voor iedereen

De Kerstgastendagen 2016 hadden als thema ‘een plek voor iedereen’, bewust door de stafleden gekozen gezien de toestand in de wereld. Dit thema kwam nadrukkelijk aan de orde in de prachtige en indrukwekkende viering op kerstavond, maar ook tijdens andere programma-onderdelen.

We bezochten samen het oude Weeshuismuseum in Culemborg waar we met eigen ogen konden zien hoe vroeger talloze weeskinderen werden opgevangen en geleefd hebben.

Vanuit het Koetshuis in Lage Vuursche maakten we ook een mooie reis langs historische monumenten in Zuid Afrika, via het verhaal en de beelden van Henk en Fienie van Tol. Zij brachten in oktober-november een bezoek aan dit werelddeel met prachtige natuurgebieden maar ook met de vele townships.

Op 1e Kerstdag gingen veel gasten naar de feestelijke dienst in Den Dolder en wat was het een verrassing dat na de dienst het prachtige bloemstuk uit de kerk naar de ESH werd gebracht; we hebben daar echt van kunnen genieten. Het kerstdiner in de Wagenzaal werd na elke gang onderbroken door onder andere het mooie verhaal ‘Mijd de drukte’ dat door Corrie werd voorgelezen; je kon een speld horen vallen, zo intens luisterden we met z’n allen. Dat gold ook voor het Schimmenspel van Marjolein en Eelco. Zij lieten ons de beelden van het kerstverhaal zien verteld door Herman van Veen met bijpassende muziek.

2e Kerstdag werd er gewandeld in de bossen achter Drakenstein en dat was een waar genoegen met het prachtige zonnetje. De middag stond in het teken van een winterfair, waarvoor de opbrengst bestemd was voor de Loveschool in Vietnam (YMCA-actie2016). Met dank aan alle gasten kunnen we een mooi bedrag overmaken; dat is natuurlijk belangrijk, maar evenzo het plezier dat we met elkaar deze middag hadden bij de diverse doe –en denkspelletjes. ’s Avonds nog de winterquiz, het foto overzicht, dan nog een nachtje slapen en deze fijne dagen op de Ernst Sillem Hoeve zaten er weer op.

Elke avond na het diner kregen de gasten een ‘lichtpunt’; bij het naar huis gaan ging er een echt lichtpuntje mee voor het komende jaar.

Kerstmis 2016 op de ESH was voor gasten en staf een aaneenschakeling van samen doen, samen genieten, samen delen en nog zoveel meer.

Bekijk het hele album.

Naar boven