Uit de hoge hoed

Uit de hoge hoed, Een week vol verrassingen

Een verslag van bovenstaande week.

Zaterdag:
's Middags werd iedereen hartelijk verwelkomd door Ada, Ans, Hinke, Karin, Minty, Rinus en Robert. Op de kamer stond ons een leuke verrassing te wachten en 's avonds zong de staf een welkomstlied. Gevolgd door een gezellig kennismakingsspel.

Zondag:
Keken we naar Nederland Zingt of gingen we naar de kerk in Den Dolder. Jammer was wel dat de geluidsinstallatie daar niet werkte. Gelukkig ontvingen we later de uitgetypte preek. 's Middags wandelen in het park of terug gewandeld vanuit Lage Vuursche naar de Sillemhoeve voor de actievere liefhebbers.
's Avonds een presentatie van “YMCA Love School” in Vietnam het goede doel van de YMCA voor de komende 2 jaar. Interessante beelden.

Maandag:
Bustocht naar het Pluimveemuseum in Barneveld. Wat veel soorten kippen waren daar. Na een interessante uitleg en rondleiding werden er cadeautjes per afslag verkocht. Moeilijk hoor om op het juiste moment te drukken. Na de thee konden we creatief aan het werk. 's Avonds een powerpoint quiz "Petje op, petje af". Heel gevarieerde vragen waar 3 winnaars uit voort kwamen.

Dinsdag:
Een keuze programma. Naar de markt in Baarn, De Landwinkel Hoeve Ravestein of Vaarderhoogt. Na weer een heerlijk diner hebben we ’s avonds lekker meegezongen met prachtig verklede dames van Ameezing uit Soest.

Woensdag:
Bustocht naar het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe. Na de koffie met krentenwegge was er een interessante rondleiding. Veel dingen van vroeger kwamen velen bekend voor. Er werden ook bijen gehouden, waarvan de honing te koop was in het winkeltje. Weer konden we 's middags creatief bezig zijn. De weergoden waren ons goed gezind en daarom konden we buiten een barbecue houden wat een enorm succes was. Later was er een ouderwetse spelletjesavond.

Donderdag:
Ochtendgymnastiek o.l.v. 2 gasten. Dit was om de spieren lossen te maken. Veel deelnemers, die het heel leuk vonden om te doen. 's Middags keuze uit zwemmen, frisbeespel, 4 op een rij, boerengolf of gezellig toeschouwer zijn op het terras. 's Avonds was er bingo, altijd een succes. En er waren leuke prijzen te winnen.

Vrijdag:
Een bustocht in de regio met een koffiestop bij “De Weistaar”, met alweer een klein museum vol herinneringen. 's Avonds de Bonte avond, waar veel gasten een leuke inbreng hadden.

Zaterdag:
Na ons slotontbijt stonden de koffers in de gang en ging iedereen weer terug naar huis.

 

Al met al kunnen we concluderen dat het een geweldige week was met veel variatie, saamhorigheid, gezelligheid, een luisterend oor en klaar staan voor elkaar.

Naar boven