Tour d'Hollande 3

Vrijdagochtend met de bus naar Garderen om een kijkje te nemen bij het Zandsculpturenfestijn.

Precies om 10.00 uur stonden we voor de toegangspoort en konden we in alle rust beginnen met het 'aanschouwen' van de mooie kunstwerken. Allerlei taferelen uit Grootmoederstijd van zand gemaakt. Echte kunstwerken: een winkelstraatje, een gezin aan tafel, spelende kinderen, badderen in de tobbe. Een lust voor het oog. Ook waren er ruim 35 composities die een kinderboek uitbeelden. Buiten waren veel voorstellingen die te maken hadden met de bevrijding. In het 'sfeerdorp' met allerlei leuke winkeltjes was van alles te koop.

Terug met de bus nog even door het dorp Lage Vuursche met z'n prachtige weg dwars door de bossen.

Na een heerlijke lunch (de laatste van deze week) even uitrusten en om half vier allemaal op de foto; dat was even puzzelen maar uiteindelijk had iedereen een plekje gevonden en kon het plaatje geschoten worden.

Op de slotavond traden enkele gasten op met het voordragen van leuke anekdotes, gedichten, grappen en/of grollen.

Ook het verhaal van mevrouw Snip en meneer Snap viel goed in de smaak. Om te voorkomen dat de gasten hierbij in slaap zouden vallen moest er door alle gasten een papieren zak opgeblazen worden en deze laten knallen op het moment dat het woord dat op deze zak stond, voorgelezen werd. Een hilarisch schouwspel.

Ook de act van de fietsenmakers viel erg in de smaak, vooral toen er een echte 'Tour Miss' de bekers uit kwam reiken die alle gasten hadden 'verdiend' aan het einde van de Tour d'Hollande.

Het lied van de staf, op de melodie van Ik hou van Holland werd uit volle borst meegezongen.

Deze zeer geslaagde avond werd afgesloten met een fotopresentatie zodat we allemaal nog een keertje konden genieten van deze fantastische TOUR'D HOLLANDE.

Na een drankje en een hapje gingen we allemaal richting hotelkamer om nog een keertje lekker te slapen.

 

Zaterdagmorgen na het ontbijt (met een prachtig weekjournaal op het bordje), het moment van afscheid nemen. Voor sommige gasten een emotioneel moment.

Maar het is nu eenmaal zo: er is een tijd van komen....en er is een tijd van gaan.

Na een hartelijk afscheid kijken we zeer tevreden terug op een heerlijke week.

Dank aan alle medewerkers van de ESH voor de plezierige samenwerking, zodat we samen de gasten een hele fijne week konden geven.

 

Graag tot een volgende keer.

Een hele lieve groet van alle vrijwilligers.

Naar boven