Tour d'Hollande 2

Dinsdagavond 'Te land, ter zee en in de lucht'. Een gezellig liedjesprogramma verzorgd door de dames van Ameezing uit Soest. Er werd naar hartelust meegezongen.

 

En helaas was er al weer een dag om van een heerlijke vakantie; goed vakantieweer, niet te heet, een zonnetje zodat je op het terras of in het prachtige park kon zitten en op tijd een goed verzorgde en smakelijk ontbijt, lunch of diner. Met dank aan alle medewerkers van de Ernst Sillem Hoeve. Geweldig om elke keer weer verrast te worden door zoveel heerlijkheden.

Woensdagmorgen rustig aan in verband met de bustocht van 's middags naar de Blauwe Kamer bij Rhenen. Chaufffeur Bram had weer een mooie route bedacht en bij aankomst in het Panorama Restaurant was er een mooi plekje voor ons gereserveerd op het terras met uitzicht op een mooi rivierlandschap. Vele gasten durfden het aan om nog een kleine wandeling te maken en ook werd het Informatiecentrum en het bijbehorende winkeltje druk bezocht. Door de vele leuke aankopen van onze gasten had de verkoopster even hulp nodig bij het inpakken en dat werd vakkundig gedaan door Eelco.

Woensdagavond in actie voor het goede doel. Natuurlijk doen wij ook mee aan de solidariteitsactie van YMCA Nederland om de Love School in Dalat City in Vietnam wat meer mogelijkheden te geven. Uiteraard was er weer een mooi programma bedacht in het teken van ons weekthema Toud 'd Hollande.

Marjolein en Eelco kwamen in wielertenue en op de fiets het Koetshuis binnen waar een lange baan was gemaakt om op de fiets uiteindelijk te finishen bij de Eifeltoren.

Gasten konden lootjes kopen met de namen van de stafleden en via een fantastisch systeem op de beamer werd aangegeven hoeveel 'stappen' het staflid richting Parijs mocht gaan. De gasten die een lootje hadden gekocht van het staflid dat als eerste aankwam kregen allemaal een leuk prijsje. Een hele fijne avond met een heel fijn resultaat. Ruim 300 euro kunnen we overmaken naar de YMCA.

Hoewel de hele week uit hoogtepunten bestaat was de donderdag toch wel uniek. Gasten en staf deden mee aan een echte competitie van HEEL HOLLAND BAKT.

Het Koetshuis was omgetoverd tot een echte kookstudio met mixers, beslagkommen, meel, slagroom, boter, appels en alle andere attributen die nodig zijn om een heerlijke taart te produceren. Rond elke tafel ging een groepje gasten aan het werk, nadat het staflid een bepaald recept had moeten 'trekken'. Niemand wist van te voren welke taart hij moest bakken. Het ene groepje ging voortvarend van start, de groep van Eelco (hoe kan het anders....) had wel wat problemen, dat was dan ook wel duidelijk te zien bij het eindresultaat  dat 's middags geproefd en beoordeeld werd. 6 fantastische taarten, (en niet de meest gemakkelijke taarten, wat dacht u van een jamaicaanse ananastaart of aardbeientaart van amandelmeel of bitterkoekjes roomtaart met moccaboontjes) en 1 mislukte taart; de stroopwafeltaart van Eelco leek meer op een bloemkool (zoals hij zelf zei) dan op een taart. Prachtig om zo met elkaar bezig te zijn.

s Avonds een uitgebreide barbecue buiten in de zon. Wat wil je nog meer.....! Daarvoor hadden we nog wel even een 'bewegingsspel' gedaan, want al dat lekkers is natuurlijk niet goed voor de lijn.

Tot besluit van deze dag nog een quiz met Gea.

Jammer , het einde van de week komt al in zicht.

 

 

Naar boven