Kerst beleven op de ESH

Ruim 40 gasten kwamen 23 december naar de Ernst Sillem Hoeve om samen de kerst te beleven. Dat was het thema dat gekozen was voor dit jaar.

 

En er viel veel te beleven; het prachtige optreden van Vocality 's avonds die zowel buiten als binnen Christmas Carols zongen; het bezoek aan het Catharijne Convent in Utrecht op woensdagmorgen; de midwinterhoorn die op kerstavond te horen was op verschillende plekken in het park van de ESH; de mooie beelden bij de kerstliturgie, waarin we de hoofdpersonen van het kerstevangelie aan het woord lieten; het schimmenspel tijdens het kerstdiner gaf ons weer een andere kijken op het kerstverhaal, de alternatieve elfstedentocht, de lampjestocht naar de stal, bijna te veel om op te noemen.

Wat hebben we samen veel beleefd. Ook de kerkdienst op 1e kerstdag  in de Maria Christinakerk in Den Dolder was een feest; Met bijna alle gasten van de ESH werd het aantal kerkgangers verdubbeld. Geweldig dat er 7 gemeenteleden uit Den Dolder meehielpen met het vervoer van de gasten.

Met het verkopen van een startbewijs voor de elfstedentocht hebben we een prachtig bedrag bij elkaar gebracht voor het dak -en thuislozenproject in Malta; de solidariteitsactie van de YMCA. In het Koetshuis waren alle 11 steden vertegenwoordigd en overal kon men een opdracht doen. Natuurlijk was de koek en zopie ook aanwezig in de vorm van warme chocolademelk en zelfgebakken kniepertjes. De 2e kerstdag werd afgesloten met een quiz over de Elfstedentocht en met een fotoreportage met prachtige beelden die ons nog een keertje lieten zien wat we allemaal beleefd hebben.

Gasten en staf hebben opnieuw genoten van de ESH, het gastvrijehuis van YMCA Nederland en gingen op 27 december voldaan en tevreden weer huiswaarts.

Voor een overzicht van alle foto's klik hier

 

Naar boven